Trio Heinz Herbert (CH), SARĀB (FR), TALAMBO

Trio Heinz Herbert (CH)

Zürichista ponnistava Trio Heinz Herbert on noussut eurooppalaisen jazzkentän tietoisuuteen omaleimaisella elektronisen ja akustisen musiikin rajapintoja työstävillä esiintymisillään. Sävellettyyn materiaaliin ja taiturimaiseen improvisaatioon nojautuva musiikki ammentaa inspiraatiota 1970-luvun free jazzin psykedeliasta ja elektronisesta musiikista. Syyskuussa 2019 trio voitti European Jazz Networkin lupaavan artistin Zenith Award -palkinnon ja kotimaassaan yhtye on valittu Sveitsin taidesäätiö Pro Helvetian vientituen saajaksi. Trio Heinz Herbert on jo valloittanut useita Euroopan merkittävimpiä jazzfestivaaleja ja saapuu Suomeen nyt ensimmäistä kertaa.

”Intense, mesmerizing, captivating… the entire audience was entranced“, Mary Halverson NYC

Dominic Landolt, kitara, efektit (CH)
Ramon Landolt, koskettimet, syntetisaattori, samplet (CH)
Mario Hänni, rummut (CH)

 

SARĀB (FR)

Progressiivista rockia ja arabialaisia energisellä ja lumoavalla intensiteetillä yhdistelevä SARĀB on kuuden ranskalaismuusikon muodostama yhtye. Nuoren polven jazzmuusikoiden tutkimusmatkat perinnemusiikin rytmien, melodioiden ja tekstien maailmaan synnyttävät omaleimaisen jazzin ja maailman musiikkien synergian. Normaalisti kotimaansa Ranskan konserttilavoilla esiintyvä SARĀB saapuu April Jazzeille ensimmäistä kertaa.

Climène Zarkan, laulu (FR)
Robinson Khoury, pasuuna, laulu (FR)
Thibault Gomez, koskettimet, laulu (FR)
Baptiste Ferrandis, kitara, laulu (FR)
Timothée Robert, basso, laulu (FR)
Paul Berne, rummut (FR)

 

TALAMBO

Basisti-säveltäjä Jori Huhtalan studiossa kypsynyt projekti TALAMBO näkee päivänvalon pian albumin muodossa ja livenä April Jazzeilla. Tuleva albumi on pääasiassa Huhtalan käsialaa aina sävellyksistä tuotantoon ja miksaukseen saakka, mutta lavalle basistin rinnalle astuu joukko suomalaisen jazzin maineikkaimpia soittajia. TALAMBOn musiikissa kuullaan ennakkoluuloton yhdistelmä jazzia, elektronista musiikkia, progressiivista rockia ja funkia.

Huhtala tunnetaan yhtyeestään Jori Huhtala 3, minkä lisäksi hän vaikuttaa basistina useissa kotimaisen jazzin kokoonpanoissa sekä livenä että levyllä. TALAMBOn kokoonpano on hengästyttävä kokonaisuus suomalaisen jazzin kärkimuusikkoja sekä islantilaisvahvistuksena kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Seitsenhenkisen yhtyeen instrumentaatioon mahtuu perinteisten jazzyhtyesoittimien lisäksi elektroniikkaa.

Jori Huhtala, sähköbasso
Jussi Kannaste, saksofoni
Joakim Berghäll, saksofoni, kitara
Sigurdur Rögnvaldsson, kitara (IS)
Antti Kujanpää, koskettimet
Tuomas Timonen, rummut
Jaska Lukkarinen, perkussiot, koneet

 

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste.
Kesto n. 4h, sisältää 2 väliaikaa.