April Jazz Goes EMMA: Sid Hille (DE/FI)

la 27.4.2019

Klo 15:00

EMMA
EMMA:n pääsylipulla

Osta liput

Seuraavan April Jazz Goes EMMA -tilausteoksen toteuttaa pianisti ja säveltäjä Sid Hille. Hille on hakenut sävellykseensä vaikutteita Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmasta EMMAn Katseluvarastosta. Sävellys ensiesitetään EMMAssa osana April Jazz -festivaalia lauantaina 27.4. klo 15.

EMMAn ja April Jazzin yhteistyöprojekti toteutetaan tänä keväänä kolmatta kertaa. Aikaisemmin tilausteoksia EMMAan on säveltäneet Raul Björkenheim, ja Esa Pietilä. EMMAn ajankohtaisesta näyttelysisällöstä ammentava sävellys on April Jazzeilla ensiesityksessä ja sen jälkeen ääni-installaatio on kuunneltavissa EMMAn näyttelytilassa.

Sid Hillen (s. 1961) In Dialogueon viidestä äänimaisemasta muodostuva tilateos, jonka keskeisenä teemana on vuoropuhelu ympäristön kanssa. Hille on hakenut vaikutteita Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmaa esittelevästä Katseluvarastosta ja Näyttelykeskus Weegeen brutalistisesta betoniarkkitehtuurista. Teoksen viisi osiota pohjautuvat viiteen elementtin: lasi, tuli, ilma, puu ja betoni. Vuoropuhelun teema esiintyy Brykin ja Wirkkalan läheisessä työskentelyssä ja muusikoiden välisestä improvisatorisesta soittamisesta.

Hille on monipuolinen muusikko, joka tunnetaan muun muassa triostaan F#,kamarimusiikkiyhtyeestään Sid Hille Camerataja avantgardekvintetistäänContemporary Collective.Hän työskentelee duona kansainvälisten muusikoiden, kuten Herbert Könighoferinja Enzo Favatankanssa. F#trion livekokoonpanossa soittavat Hillen lisäksi basisti Jori Huhtala ja rumpali Markus Ketola. Ääni-installaation toteutuksessa heidän joukkoonsa liittyy puhaltimia soittava Pertti Päivinen.

Kokoonpano 27.4. konsertissa:
Sid Hille, sävellys, koskettimet ja theremin
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut

Sisäänpääsy EMMAn pääsyipulla: 12€ aikuiset, 0€ alle 18- ja yli 70-vuotiaat

  • Museolipulla pääsee kaikkiin Näyttelykeskus WeeGeen museoihin.
  •  10 € Alennusryhmät (eläkeläiset, opiskelijat, nuorisokortti EYCA, opettajat, varusmiehet, työttömät sekä yli 10 hengen ryhmät)
  •  Museokortilla ilmainen sisäänpääsy. Voit ostaa Museokorttisi meiltä.

la 27.4.2019

Klo 15:00

EMMA
EMMA:n pääsylipulla

Osta liput