Markus Niittynen Trio

Markus Niittynen Trio esittelee triolle sovitettuja kappaleita Markus Niittynen Quartetin tuoreelta Flashbacks -EP:ltä, ja joitakin valikoituja jazzstandardeja. Suomen jazzskenen huipuista koostuvan trion rytmisesti vahva ja energinen soitanta nojaa jazzmusiikin 1950–1960-lukujen perinteeseen.

Pianisti ja säveltäjä Markus Niittynen on tehnyt pitkän uran jazzin parissa esiintyen yli 20 maassa eri yhtyeiden riveissä. Flashbacks on Niittysen neljäs oma julkaisu. Rumpalina triossa vaikuttaa Yrjö-palkittu Jussi Lehtonen ja basistina Yhdysvalloista muutettuaan aktiivisesti Suomen jazzkentällä vaikuttanut Nathan Francis.

Markus Niittynen, piano
Nathan Francis, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Illan avaa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen jazzosaston opiskelijoiden yhtye Joe Hendriksson Quartet.

Joonatan Hendriksson, piano, klarinetti
Eero Dunkel, kitara
Otso Huhtala, basso
Joona Raitakari, rummut

Joe Hendriksson Quartet klo 16.30
Markus Niittynen Trio klo 17.30

Vapaa pääsy!

**

Tulethan paikalle vain terveenä! Suosittelemme kasvomaskin käyttöä 15 vuotta täyttäneille näyttelykeskuksen tiloissa ja tilaisuuksissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Pyydämme lisäksi istumaan osoitetuilla paikoilla ja välttämään tarpeetonta kontaktia muuhun yleisöön tai henkilökuntaan, ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Järjestämme yleisön paikoituksen turvavälit huomioiden ja tilan siivousta on tehostettu. Tutustu turvallisuusohjeisiin osoitteessa weegee.fi.