Marilyn Mazur’s Shamania (DK/NO/SE/JP), Max Zenger Globus (FI/EE)

Marilyn Mazur’s Shamania

Marilyn Mazur’s Shamania tuo April Jazzeille kiehtovan sekoituksen jazzia ja maailmanmusiikin sävyjä. Tanskalaisen lyömäsoittaja ja säveltäjä Marilyn Mazurin johtama yhtye on kokonaan naisista koostuva mittava kokoonpano skandinaavisen avantgardejazzin kentältä. Mazurin impressionistiset ja abstraktit sävellykset kohtaavat sanattoman laulun harmoniat, improvisaation ja vakuuttavan edustuksen lyömäsoittimia ja puhaltimia.

Mazurilla on takanaan kunnioitettava ura palkittuna perkussionistina, säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana muun muassa Primi Band, Six Winds ja Marilyn Mazur Group -yhtyeissä, minkä lisäksi Mazur kiersi maailmalla jo 1980-luvulla Miles Davisin, Gil Evans Orchestran, Wayne Shorter Quintetin ja myöhemmin norjalaisen saksofonisti Jan Garbarekin riveissä. Shamaniassa Mazurin rinnalla kuultavat muusikot ovat pohjoismaisen jazzin kentällä ansioituneita ja palkittuja soittajia.

Marilyn Mazur, lyömäsoittimet, sävellykset (DK)
Josefine Cronholm, laulu, lyömäsoittimet (SE)
Hildegunn Øiseth, trumpetti, vuohitorvi (NO)
Lotte Anker, saksofonit (DK)
Lis Wessberg, pasuuna (DK)
Makiko Hirabayashi, piano, koskettimet (JP)
Ida Gormsen, basso (DK)
Lisbeth Diers, lyömäsoittimet (DK)

 

Max Zenger Globus

Max Zenger Globuksen matkassa kuljetaan maailman kaukaisiin kolkkiin ja äänellisiin mielenmaisemiin, joissa kauneus ja katoavaisuus ovat alati läsnä. Saksofonisti Max Zengerin sävellyksissä kuuluu kirkkaana tärkeä viesti ympäristömme tilasta ja arvostus luonnon monimuotoisuutta kohtaan. Yhtyeen ilmaisu on tunnistettavaa ja eläväistä jazzia, jossa leikkisään improvisaatioon heittäydytään rohkeasti.

Globus julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2019. Yhtyeen johtajan Max Zengerin lisäksi jazzkvintettiin kuuluu Suomen ja Viron nuorten jazzmuusikkojen kirkkainta kärkeä. Kansainväliseen tietoisuuteen Max Zenger Globus ponnahti jo vuonna 2018 voitettuaan arvostetulla Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa järjestetyn Euroopan kansallisten radioiden yhtyekilpailun.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Tuomo Uusitalo, koskettimet
Heikko Remmel, basso (EE)
Anssi Tirkkonen, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 3h 15min, väliaika.