Alder Ego

April Jazz Clubin syyskauden avaa peloton ja linjakas jazzkvartetti Alder Ego osana Suomen Jazzliiton kiertuettaan.

Alder Ego on linjakas ja nykyaikainen jazzyhtye, jonka musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzkvartetille ja muusikkojen keskinäistä vuoropuhelua. Yhtye perustettiin syksyllä 2014 Joonas Leppäsen sävellysten ympärille. Berliinissä ja Göteborgissa vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Yhtye julkaisi toisen levynsä II lokakuussa 2018 We Jazz Recordsille. Kakkosalbumi esittelee Leppäsen pohdiskelevaa, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyyliä. Vailla harmoniasoitinta operoivan ns. pianottoman kvartetin musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle. Sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä ambivalentisti soljuva musiikki on melodista, yllätyksellistä ja kerroksellista.

Joonas Leppänen tunnetaan kotimaassa Alder Egon lisäksi parhaiten Big Blue -yhtyeestä. Myös muut bändin muusikot ovat kunnostautuneet viime aikojen keskeisissä “uuden jazzaallon” yhtyeissä: saksofonisti Jarno Tikka soittaa OK:KOssa, trumpetisti Tomi Nikku Bowman Triossa ja Maxxxtetissa, jonka kokoonpanoon kuuluu myös basisti Teemu Åkerblom. Kiertueella nähdään Åkerblomin sijaan basson varressa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Nathan Francis. Jazzliiton kiertueella yhtye esittelee uutta materiaaliaan.

Alder Ego
Tomi Nikku – trumpetti
Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Nathan Francis – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut, sävellykset

Illan avaa Ebeli Show, jossa vierailee tuore helsinkiläinen jazzkvartetti Tuukka Dunkel & Hot Hunkels. Hot Hunkels soittaa Tuukka Dunkelin ja Aarni Häkkisen säveltämää jazzvaikutteista musiikkia. Ohjelmistoon kuuluu myös lainakappaleita. Osa yhtyeen jäsenistä opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Tuukka Dunkel & Hot Hunkels
Aarni Häkkinen – pasuuna
Jimi Nurminen – piano
Jussi Hovilainen – basso
Tuukka Dunkel – rummut

Ebeli Show klo 19, Alder Ego klo 20
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 13 € / 10 € (opiskelijat) korttimaksulla | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.