Yleistä

30. April Jazz –festivaali on julkaissut juhlavuoden ohjelmansa. Tunnetuimpia kansainvälisiä artisteja ovat yhdysvaltalainen lauluyhtye Take 6 sekä R&B:n, neo-soulin, hip-hopin ja jazzin elementtejä sekoittava pianisti Robert Glasper, Hammond-urkuri Joey DeFrancesco, laulaja Jose James sekä saksofonisti Chris Potter.

Kotimaisten artistien levyjulkaisukeikkoja ohjelmassa on neljä ja ilmaistapahtumissa tarjolla on konsertteja, yleisölle avoimia maailmantähtien pitämiä klinikoita, jamisessioita, lastentapahtuma sekä Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnoista koottu taidenäyttely ja April Jazz 30v –julistenäyttely. Konserttipaikkoina toimivat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa sekä Leppävaaran Sellosali.

Järjestyksessään 30. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 20.–26.4.2016. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä.

Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali, joka esittelee koti- ja ulkomaisten rytmimusiikin huippujen lisäksi nousussa olevia, tuoreita ja kiinnostavia artisteja. Festivaalin järjestää Espoo Big Band ry.

Espoo Big Band ry

Yhdistys on perustettu Espoossa vuonna 1980 ja sen toimintaan kuuluvat Espoo Big Band -orkesteri (1980– ), April Jazz -festivaali (1987– ) sekä 2016 tammikuusta lähtien April Jazz Club. Toiminnanjohtajana työskentelee Matti Lappalainen.

Yhdistyksen hallitus:

  • Markku Varhela, puheenjohtaja
  • Valtteri Malmivirta, varapuheenjohtaja
  • Jim Lappalainen
  • Eerik Siikasaari
  • Heikki Westerlund