Peter Rosendal OMK, Innanen & Rissanen Nordic Twist, OK:KO

Liput alk. 20 €

Peter Rosendal’s Old Man’s Kitchen

Tanskalainen pianisti Peter Rosendal on valinnut harkiten instrumentit ja muusikot, joiden kanssa hän on halunnut toteuttaa soivan unelmansa. Varsin epätavalliseen kokoonpanoon rytmiryhmän lisäksi kuuluvat viulu, klarinetti ja pasuuna muodostavat äänikuvan, joka muistuttaa uniikilla tavalla ”vanhoista hyvistä ajoista”. Lopputulos on samaan aikaan melodista ja rytmistä, höystettynä ripauksella kantria, dixielandia ja grooven imua. Tanskan musiikkipalkinnon saanut yhtye soittaa hymyn huulille.

Kotisivut
Facebook

Kokoonpano:
Peter Rosendal, piano
Peter Jensen, pasuuna
Peter Fuglsang, klarinetti
Kristian Jørgensen, viulu
Kaspar Vadsholt, basso
Jeppe Gram, rummut

 

Mikko Innanen & Aki Rissanen Nordic Twist

Neljä tämän hetken mielenkiintoisinta pohjoismaista improvisoijaa kohtaa April Jazzin erikoiskonsertissa. Tämä Oslon, Tukholman ja Helsingin tämän hetken virtauksista voimansa keräävä äänimyrsky on turvallisinta kokea sisätiloissa.

Saksofonisti Mikko Innanen ja pianisti Aki Rissanen ovat espoolaisyleisölle entuudestaan tuttuja lukuisista kokoonpanoista kuten Mikko Innanen & Innkvisitio ja Aki Rissanen Trio. Norjalainen basisti Ole Morten Vågan ja ruotsalainen rumpali Jon Fält esiintyvät April Jazzeilla kumpikin ensimmäistä kertaa. Fält on kuluttanut rumpupallia esimerkiksi Bobo Stenson Triossa, Fredrik Ljungkvistin Yun Kan 5:ssä, Alberto Pinton Quintetissä ja Filip Augustson Quartetissa, kun taas Våganin työnantajia ovat olleet muiden muassa Håvard Wiik Trio, Joshua Redman Trio, Motif ja Trondheim Jazz Orchestra, jonka taiteellisena johtajana hän toimii 2017-19.

Mikko Innanen, saksofonit
Aki Rissanen, piano
Ole Morten Vågan, basso
Jon Fält, rummut

OK:KO

OKKO_small

OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen luotsaama yhtye, joka on aloittanut toimintansa syksyllä 2015. Jo seuraavana keväänä bändi voitti Young Nordic Jazz Comets 2016 -kilpailun, jossa yhtye äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Sen lisäksi yhtye sai syksyllä We Jazz Rising Star 2016 -tittelin ja solmi levytyssopimuksen norjalaisen AMP Music & Recordsin kanssa. Debyyttilevy ilmestyy alkuvuodesta 2017.

Saastamoinen on kulkenut pitkän matkan Haapaveden kansanmusiikkiympyröistä Helsinkiin Sibelius-Akatemian jazzosastolle tutustumaan syvemmin jazzin perinteeseen. Herättääkseen eloon oman näkemyksensä jazzmusiikista, hän on perustanut ensimmäisen oman yhtyeensä ja koonnut rinnalleen kovassa nosteessa olevia nuoria muusikoita.

Jarno Tikka, saksofoni
Toomas Keski-Säntti, piano
Mikael Saastamoinen, basso
Okko Saastamoinen, rummut

Share on Facebook