Michel Camilo & Tomatito, Lenni-Kalle Taipale Trio

Liput alk. 42 €

Lukuisia Latin Grammyja kerännyt superduo ensimmäistä kertaa Suomeen!

Latin-jazzin ehdoton superduo, pianisti Michel Camilo ja kitaristi Tomatito, konsertoi huhtikuussa ensimmäistä kertaa Suomessa. Molemmat ovat instrumenttiensa mestareita ja moninkertaisia Latin Grammy -voittajia. Kaikkien aikojen parhaimpiin flamencokitaristeihin lukeutuvan Tomatiton edellisestä Suomen-vierailusta on jo lähes 20 vuotta ja Camilon käynnistä lähes 30 vuotta.

Kaksikon ensimmäinen yhteinen albumi ”Spain” palkittiin Latin Grammylla ja toinen levy ”Spain Again” oli niin ikään ehdolla palkinnon saajaksi. Sarjan uusin, vuonna 2016 ilmestynyt ”Spain Forever” sisältää sovituksia muun muassa Chick Corean, Astor Piazzolan, Django Reinhardtin, Ennio Morriconen ja Luis Bonfán kappaleista. Jazzin, flamencon ja klassisen musiikin sävyjä maagisesti yhdistelevät konsertit ovat valloittaneet yleisöä ympäri maailmaa ja nyt tuota taikaa pääsee nauttimaan April Jazzeilla.

Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 1954 syntynyt Michel Camilo aloitti pianonsoiton 10-vuotiaana tutustuttuaan soittimeen isovanhempiensa kotona. 16 vuoden iässä, hän esiintyi jo kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Nykyajan jazzpianisteista etenkin Herbie Hancock, Keith Jarrett ja Chick Corea ovat olleet Camilon suuria vaikuttajia. Camilo on palkittu muun muassa kolmella Latin Grammylla. Vahvasta klassisen musiikin vaikutuksesta Camilon soittoon kertoo, että yksi Latin Grammy -palkinnoista tuli vuoden parhaasta klassisesta albumista. Camilon tunnetuimmasta sävellyksestä ”Why Not” on tullut Latin Jazz –standardi ja siitä on levytetty lukuisia versioita.

Espanjalainen flamencokitaristi Tomatito nousi suuren yleisön tietoisuuteen esiintyessään yhdessä Paco de Lucían ja flamencolaulaja Camarón de la Islan kanssa ja kolmikko julkaisi yhdessä neljä albumia. Kaksi vuosikymmentä kestänyt yhteistyö de la Islan päättyi laulajan kuollessa vuonna 1992. Heidän viimeinen levynsä ”Paris ’87” ilmestyi vasta vuosia myöhemmin ja se palkittiin Latin Grammylla parhaana flamencoalbumina vuonna 2000. Yhteensä Latin Grammyja Tomatitolla on jo viisi.

Kotisivut – Michel Camilo
Facebook – Michel Camilo
Kotisivut – Tomatito
Facebook
– Tomatito
Twitter – Tomatito

Kokoonpano:
Michel Camilo, piano
Tomatito, kitara

Lenni-Kalle Taipale Trio

lenni-kalle-taipale-trio

Tapiola, April Jazz ja Espoo Big Band näyttelivät merkittävää roolia nuoren Lenni-Kalle Taipaleen kasvamisessa koko kansan tuntemaksi pianistiksi. Taipale kiinnostui teini-iässä jazzmusiikista ja yksi suurimman vaikutuksen nuoreen muusikkoon tehneistä pianisteista oli Michel Camilo. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Lenni-Kalle Taipale saa johdattaa trionsa April Jazzin konserttilavalle heti suuren esikuvansa perään.

Kokoonpano:
Lenni-Kalle Taipale, piano
Ossi Maristo, basso
Joonas Kaikko, rummut

Share on Facebook