Anthony Strong with Espoo Big Band

Liput alk. 20 €

Espoo Big Bandin solistina esiintyvä ja ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva laulaja, säveltäjä, sovittaja, pianisti Anthony Strong kantaa hymyssä suin hänelle usein sovitettua englantilaisen gentlemannin viittaa. Sliipatun ulkokuoren ja yleisöjä ympäri maailmaa valloittaneen lavashow’n takana on silti myös piinkova ammattimuusikko. Hän on tehnyt kaikki uuden albumin orkesterisovitukset ja soittaa itse pianoa, myös konsertissa. Samettisen pehmeä-äänisenä laulajana Strong jatkaa kunniakkaasti erityisesti 40-luvulla suosittua crooner-laulutyyliä, jonka tunnetuimpia edustajia olivat muun muassa Bing Crosby ja Frank Sinatra.

Strong on julkaissut neljä albumia, joista kolmas ”Stepping Out” (2013) merkitsi laajaa kansainvälistä läpimurtoa. Esiintyminen saksalaisessa aamu-tv:ssä ponnautti levyn Saksan iTunesin ja Amazonin jazzlistojen ykköseksi. Hetkeä myöhemmin albumi nousi myös USA:n iTunesin jazzlistan kärkeen. Seurauksena oli neljän mantereen ja 26 maan laajuinen maailmankiertue. Uusin, vuonna 2015 julkaistu albumi ”On A Clear Day” on repertuaariltaan läpileikkaus Strongin omaan levyhyllyyn, joka sisältää jazzstandardeja, varhaista Stevie Wonderia ja Mowtownia. Levylle on vangittu samanlainen tuore, positiivinen hyvän olon fiilis, joka on läsnä live-esityksissä.

Alun perin klassista musiikkia opiskellut Anthony vaihtoi pääaineekseen jazzmusiikin. Hänen varhaiset suosikkinsa Oscar PetersonBill Evans ja Wynton Kelly, johdattivat Frank Sinatran, Mel Tormén ja Nat King Colen äärelle, mistä seuraava looginen askel oli ryhtyä laulajaksi. Arvostetuissa musiikkikouluissa hankitusta koulutuksesta huolimatta, nykyiseen suuntaan uraa vei kuitenkin enemmän yllättävä työtarjous Lontoon West Endin musikaalissa. Yhdeksän kuukauden pesti Jerry Lee Lewisin sijaisena kehitti erityisesti lavakarismaa, josta on tullut Strongin tavaramerkki.

Kotisivut – Anthony Strong
Facebook – Anthony Strong
Twitter – Anthony Strong
Kotisivut – EBB
Facebook – EBB

Kokoonpano:
Anthony Strong, laulu & piano
Espoo Big Band:
Ville Vannemaa, kapellimestari
Tero Lindberg, trumpetti
Mikko Karjalainen, trumpetti
Sami Pöyhönen, trumpetti
Pemo Ojala, trumpetti
Pekka Laukkanen, pasuuna
Heikki Tuhkanen, pasuuna
Aaro Huopanen, pasuuna
Juho Viljanen, pasuuna
Max Zenger, saksofoni
Ari Jokelainen, saksofoni
Manuel Dunkel, saksofoni
Sampo Kasurinen, saksofoni
Janne Murto, saksofoni
Jarmo Saari, kitara
Eerik Siikasaari, basso
Rami Eskelinen, rummut

 

Share on Facebook